miercuri, 9 februarie 2011

Spun sau nu barbatii "Te iubesc"?

Iata o dilema pentru cele mai multe dintre femei, care doresc sa auda in fiecare zi, daca se poate, aceasta fraza magica. In ceea ce ii priveste pe barbati, acestora le este foarte greu sa rosteasca aceste doua cuvinte, pentru ca in mintea lor, ele au o cu totul alta relevanta.

De cele mai multe ori, barbatii se folosesc de anumite lucruri prin care sa demonstreze ca isi iubesc partenera, fara sa mai fie nevoie de cuvinte. Ei au diferite alte metode prin care spun "te iubesc". Important este sa stii care sunt acestea, astfel incat sa nu treaca neobservate.

Barbatilor nu le place sa vorbeasca despre iubire, pentru ca multi dintre ei nu stiu sa se exprime conform asteptarilor noastre. Desi au sentimente si simt ca iubesc, le este foarte greu sa spuna. Dragostea ii face pe barbati vulnerabili si ii determina sa se comporte precum niste copii. Niciodata nu stii la ce sa te astepti din partea lor.

Din acest motiv, multe dintre femei sunt nefericite. Desi nu o spun, barbatii iubesc, numai ca au diferite feluri de a-si exprima iubirea. O femeie are intotdeauna nevoie de confirmari de la barbatul care ii este alaturi.

O modalitate simpla de care barbatii se folosesc pentru a demonstra persoanei iubite ca are anumite sentimente pentru ea sunt cadourile. Pentru o mare parte dintre barbati, lucrurile materiale sunt cele mai la indemana, in timp ce barbatii romantici prefera florile si biletelele de dragoste.

Un alt mod de a spune "te iubesc" este acela de a fi alaturi de persoana iubita in momentele dificile din viata. Sfaturile si sustinerea pe care o ofera persoana iubita sunt de cele mai multe ori cel mai bun tratament in fata unor probleme majore.

Desi pare greu de crezut, unii barbatii arata ca iubesc prin gelozie si posesivitate. De obicei, reactiile apar in momentul in care se simt amenintati de un alt barbat. Desi nu este normal, acest lucru este foarte des intalnit in cupluri. Din acest exces de iubire necontrolata, multe femei se simt controlate si lucrurile o pot lua pe un drum gresit. Explicatia este simpla. Este felul lor de a spune "te iubesc". Pentru ca nu vor sa piarda persoana iubita si pentru ca simt ca este cel mai important lucru din viata lor, cred ca gelozia este cea mai la indemana solutie.

O alta modalitate prin care barbatii spun "te iubesc" este prin comportament. Afectivitatea si dorinta nebuna de a face dragoste cu partenera de viata, este modul lor a a-si arata sentimentele. Contactul fizic rupe practic o bariera care le da posibilitatea sa arate cat de mult tin la persoana iubita si cat de bine se simt alaturi de ea.

Un alt fel de a-ti arata ca te iubeste este dorinta de a-i cunoaste familia. Multi barbati evita sa faca acest lucru, dar cand se intampla, sunt foarte siguri pe sentimentele lor. Acesta este unul din semnele ca deja esti o persoana importanta din viata lui.

Exista insa si barbati care iti spun "te iubesc". Evident, sunt foarte putini care fac acest lucru si, daca il fac, presupune un efort imens din partea lor. In timp ce, pentru unii, a spune "te iubesc" este echivalent cu un juramant pe viata, pentru altii este echivalent cu pericolul.

Foarte multi dintre barbati au impresia, atunci cand spun "te iubesc", ca isi pun viata in mainile persoanei iubite, lucru care ii sperie si mai mult. In acelasi timp, se gandesc ca poate nu este momentul potrivit sa faca asemenea declaratii si ca pot avea parte de o respingere. Pentru unii barbati, aceste cuvinte mari presupun fidelitate si incredere, ceea ce poate da uneori senzatii de teama. Simt ca a spune "te iubesc" presupune o promisiune si, daca incalca aceasta promisiune, vor avea de suferit.

Pentru fiecare barbat in parte, la fel ca si pentru fiecare femeie, dragostea inseamna altceva. Simtirile si trairile sunt unice si fiecare incearca sa ii arate celuilalt ca il iubeste prin diverse modalitati. Barbatii se tem sa sufere; pentru ei dragostea este un lucru enorm si de multe ori atunci cand se indragostesc cu adevarat o fac pentru totdeauna.

Dragostea presupune pe langa cadouri si vacante, lucruri simple, lucruri marunte pe care de obicei le trecem cu vederea. Dragostea poate fi exprimata printr-o mie de cuvinte si o mie de lucruri. Pentru ca ne-am obisnuit deja cu ele si pentru ca intotdeauna ne dorim mai mult, uitam sa spunem persoanei iubite "multumesc". Un cuvant simplu, care de cele mai multe ori echivaleaza cu "te iubesc".



--------------------------------------------------------------------------------

Niciun comentariu:


la muzeu