miercuri, 9 februarie 2011

Iubirea incepe de la propria persoana...

Iubirea ne face viata mai placuta. Ne face placere sa fim iubiti si sa iubim, dar adesea uitam o persoana importanta atunci cand iubim. Propria persoana. Parca e mai simplu uneori sa-i iubim pe altii, sa le acceptam si calitatile si defectele deopotriva. Ce faci insa cu aceasta iubire sau cu iubirea altora, oricat de mare, daca nu crezi ca meriti sa fii iubita, din cauza ca tu nu te apreciezi?

M-am gandit ca ar foarte potrivit sa iti vorbesc despre un sentiment nobil care-l caracterizeaza numai pe om: despre iubire si rolul ei pentru propria persoana. Iubirea este temelia vietii; nu are vreo forma palpabila... si nici limita. Reprezinta o energie foarte puternica, capabila de a transforma totul.

Ea face viata mai placuta, usurand munca si imbunatatind comunicarea. Iubirea are putere. Fara iubire, omul traieste singur, in "intuneric", cauta fericirea, dar nu o gaseste nicaieri, fiindca nu poate distinge nimic in bezna. Si este imposibil sa-ti impartasesti iubirea cu altii, daca n-o gasesti in interiorul tau.

Tu esti prima persoana pe care trebuie sa o iubesti. Tu esti persoana cea mai importanta, prietenul tau cel mai credincios, cel care ramane intotdeauna alaturi de tine. Ai grija de tine asa cum ai face-o daca ar fi vorba de prietena sau prietenul tau cel mai bun.

Iubeste-te, accepta-te si iarta-te. Iti recomand sa studiezi aceste indemnuri si sa le folosesti ori de cate ori devii prea critica, prea severa cu tine insati sau cand nu esti multumita de rezultatele obtinute.

Ce inseamna a te iubi?

A TE IUBI INSEAMNA :

a-ti acorda dreptul de a-ti simti si de a-ti exprima adevaratele nevoi;
a fi raspunzatoare - dar nu in sensul de a fi vinovata - pentru tot ceea ce esti, pentru tot ceea ce traiesti, pentru tot ceea ce simti, pentru tot ceea ce crezi;
a refuza sa-ti asumi responsabilitatea pentru tot ceea ce traiesc altii.

A TE ACCEPTA INSEAMNA :
a recunoaste ca tot ceea ce ti se intampla a fost inregistrat, in mod constient sau nu, in "agenda" experientei tale de viata;
a-ti acorda timpul necesar pentru a parcurge etapele vietii, fara a judeca sau critica;
a te vedea asa cum esti, in fiecare moment, cu toate calitatile, slabiciunile si limitele tale;
a-ti aprecia puterea si a-ti folosi capacitatile la maximum, pentru binele tuturor.

A TE IERTA INSEAMNA :

a intelege ca nu exista greseli, ci numai experiente tipice unor perioade de acomodare sau de inceput;
a inceta sa te critici sau "sa-ti dai cu pumnii in cap";
a inceta sa te mai simti vinovata atunci cand nu esti, deoarece a fi vinovata inseamna a face un lucru dinadins, pentru a provoca un rau cuiva.

Stii foarte bine ca perfectiunea nu exista. Nicio fiinta de pe pamant nu este perfecta. Trebuie sa inveti sa te iubesti si sa te accepti, pe tine, dar si pe ceilalti. Iubirea este o energie extrem de puternica. Pentru a primi iubire, trebuie sa daruiesti iubire, neconditionat. Cu cat vei semana mai multa iubire pentru tine si in jurul tau, cu atat te vei simti mai iubita, mai valorizata si imbogatita sufleteste.

Iata cateva sugestii in acest sens:

1. Obisnuieste-te sa observi calitatile celorlalti, in loc sa le remarci defectele.

2. Ofera de bunavoie ajutor rudelor si prietenilor, in loc sa astepti mereu sa ti se ceara ajutorul.

3. Daca te critica cineva, intelege faptul ca respectivul nu te detesta pe tine ca om, ci poate nu agreeaza o fateta a personalitatii tale.

4. Ai grija de plante si de animale. Nu uita ca si ele sunt vii. Viata lor se deosebeste de a ta, dar este la fel de importanta.

5. Bucura-te atunci cand ceilalti au parte de fericire si succes. Este cea mai buna metoda de a le atrage la randul tau, cu o alta ocazie.

Nu uita ca ai atata iubire in interiorul inimii tale, care te energizeaza, te ajuta si te face sa fii optimista! E de ajuns sa iti deschizi inima si sa te accepti asa cum esti, in diverse momente ale vietii, mai usoare sau mai grele. Acceptandu-te, energia iubirii poate circula in voie prin tine, ceea ce-ti va permite sa-ti imbunatatesti viata mai usor si ori de cate ori ai nevoie de acest lucru.

Parafrazand, as putea sa te indemn: iubeste-te si iubeste, ca sa fii iubita!

a fi sincera - a gandi, a spune si a face ceea ce simti cu adevarat inlauntrul tau.


--------------------------------------------------------------------------------

Niciun comentariu:


la muzeu